| היאלי יעקבי-הנדלסמן, ישראל היום |
כבר שנים רבות, מפעלים ברחבי הארץ הממוקמים בסמוך לגבול ולאזורי העימות מייצרים עבור הצרכנים הישראלים מוצרים חיוניים - וגם בצל המלחמה הם ממשיכים לפעול. לכן, דווקא השנה, ובפרט בימים שבהם טורקיה מחרימה את ישראל ומגבילה את היבוא, בחרנו למקד בהם את הזרקור.
לרגל יום העצמאות, מנהלי המפעלים בקווי העימות סיפרו ל"ישראל היום" על התארגנותם המיידית והכמעט בלתי אפשרית להמשיך בייצור.
קריית שמונה - מפעל תנובה
במפעל הצפוני של תנובה מיוצרים מוצרי מאמא עוף. מנהל המפעל, נפתלי צינקר, מספר: "במפעל שלנו, הממוקם בקריית שמונה, יש 175 עובדים שמגיעים מכל אזור הצפון. מהרגע הראשון אמרנו לעובדים שאנחנו איתם, ושאנחנו ממשיכים לעבוד ולייצר, כחלק משמירת הביטחון התזונתי של מדינת ישראל".
למרות הקשיים וגיוסם למילואים של חלק מהעובדים, צינקר קובע: "קטיף וייצור מזון הם חלק מהמאמץ המלחמתי, לכן חזרנו מייד לעבוד. היום הייצור חזר לקדמותו, ואף שברנו שיאי ייצור שנקבעו בשנים עברו".
נזכיר כי זמן קצר לאחר פרוץ המלחמה הוחלט על פינוי התושבים מקריית שמונה. בתנובה דאגו לשכן את העובדים בבתי מלון בטבריה, וסיפקו להם הסעות בטוחות לעבודה.
קראו את הכתבה המלאה באתר ישראל היום